ŠEŠELJ: Planiramo slomiti kičmu uvozničkom lobiju

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je večeras da je rukovodstvo te stranke krenulo u akciju obilaska cijele Srbije, kako bi osnažilo okružne i općinske odbore i obnovilo mjesne odbore u mjestima u kojima je došlo do zastoja u njihovom radu, jer, kako je rekao, u Beogradu postoji skoro apsolutna medijska blokada SRS-a.

“Odlučili smo da našu aktivnost na terenu provedemo organiziranjem tribina čiji je cilj promocija mojih najnovijih knjiga, a koje zapravo koristimo i kao oblik političkog djelovanja”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Šešelj je naveo i “da je SRS krenula u medijsku ofanzivu čiji je cilj raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora već ove godine”, zato što se, kako je rekao, sadašnja vlast pokazala nedostojnom i izigrala narodno povjerenje.

Šešelj je rekao i da srpski radikali nude alternativni program koji je, prvenstveno, zasnovan na ekonomskoj koncepciji oslanjanja na domaće snage.

“Planiramo slomimo kičmu uvozničkom lobiju, koji je osnovni problem naše sadašnje propasti”, rekao je Šešelj, javio je Tanjug.

 

Trafika|Ba