Selektor Sušić ubijeđen u dobar rezultat

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su u Trening kampu Nogometnog saveza BiH obavili posljednji trening pred odlazak u Cardiff, gdje će u petak odigrati utakmicu kvalifikacija za EP sa selekcijom Velsa.

Selektor Safet Sušić kazao je da su igrači na pripremama u Zenici “dobro radili” te da je ubijeđen u dobar rezultat.

– Spahić je došao sa povredom leđa. On je i prije dolazio povrijeđen i igrao, ali ovaj put je izgleda ozbiljnije nego smo mislili i sumnjam da će biti spreman za Vels. Vidjećemo još ko će ga mijenjati. Imamo četiri igrača koji mogu pokriti tu poziciju. Gledao sam i selekciju Velsa i jedina njihova prednost je domaći teren. Igraćemo napadački pa će Džeko i Ibišević od prve minute nastupiti u vrhu napada – kazao je Sušić.

Kapiten ekipe Edin Džeko nakon neočekivanog poraza na startu od Kipra, kazao je da ovo može da bude jedna od odlučujućih utakmica u kvalifikacijama, ali i ne mora, jer je, po njegovim mišljenju, još dosta bodova u igri.

– Mislim da smo bolja ekipa od Velsa. Nedostajaće nam povrijeđeni igrači i treba da damo svoj maksimum. I Velsu je ovo prilika da ode na veliko takmičenje i sigurno će uraditi sve da pobijede. Dosta igrača poznajem iz Premijer lige i znam koliko su spremni, ali ja u ime ekipe mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo nastojati da pobijedimo – kazao je Džeko.

Bh. tim putuje u Cardiff u četvrtak u 10 sati sa Sarajevskog aerodroma, a susret s Velsom je na programu 10. oktobra u 20.45 sati.

Trafika|Ba|Fena