SDP BiH: Nedostatak glasačkih listića upućuje na tzv. bugarski voz i izborne prevare! (VIDEO)

U prvom obraćanju javnosti nakon zatvaranja biračkih mjesta, potpredsjednica SDP BiH, Lidija Korać zahvalila se glasačima koji su iskoristili svoje biračko pravo i izašli na izbore, ali i izrazila žaljenje zbog velikog broja prekršaja izbornih pravila i pokušaja izborne krađe raznim metodama.

Korać je u svom obraćanju pozvala CIK da iskoristi sve zakonske mehanizme kako bi pravovremeno reagovali po pitanju uočenih i prijavljenih neregularnosti na glasačkim mjestima.

„Veliki broj nepravilnosti u ovom izbornom danu su se manifestirale na mnogim biračkim mjestima. Prije svega riječ je o manjku glasačkih listića u biračkim kutijama, što baca sumnju na izborni proces na tim biračkim mjestima. Nedostatak glasačkih listića vrlo jasno i precizno upućuje na tzv. bugarski voz i na izborne prevare.“, rekla je Korać.

U SDP-u su očekivali da CIK reagira na očigledne nepravilnosti u izbornom procesu poništavanjem izbora na pojedinim biračkim mjestima, a ne konstatacijom da će iste biti ispravljene.

„Očekivali smo da CIK odmah reagira na takve stvari, ali ne sa konstatacijom da će nepravilnosti biti ispravljene, jer nije moguće ispraviti nedostatak glasačkih kistića u kutijama. Ta se nepravilnost može ispraviti jedino poništavanjem izbra na tom glasačkom mjestu“ , istaknula je Korać.

Trafika|Ba