SARAJLIĆ: Zahtjevi za Džaferovićevom smjenom politički motivisani

Šef kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu PSBiH Asim Sarajlić izjavio je danas da je zahtjev za smjenu predsjedavajućeg ovog doma Šefika Džaferovića politički motiviran te da se na taj način želi zaustaviti formiranje vlasti u BiH.

Komentirajući novinarski upit u vezi s zahtjevom SNSD-a i SBB-a, koji je proistekao iz izjava potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe u vezi s navodnom odgovornošću Džaferovića u ratnim dešavanjima u Vozući, Sarajlić je podsjetio da Kebo formiranjem nove vlasti gubi poziciju, ocijenivši da je to, najvjerovatnije, jedan od motiva za njegove objede.

– Sve njegove spekulacije, najave u medijima i laži koje je iznosio u vezi s Džaferovićem i drugima su politički motivirane i motivirane njegovim ličnim interesom – kazao je.

Sarajlić navodi da laži koje su iznesene u tom kontekstu nemaju nikakve veze sa Šefikom  Džaferovićem, dodajući da će to nadležni organi i utvrditi te da se već zorno pokazalo da se radi o falsificiranim dokumentima s različitim datumima o istom kontekstu.

– Ovdje je riječ o klasičnoj političkoj motivaciji Milorada Dodika i Fahrudina Radončića (lidera SNSD-a i SBB-a) da se zaustavi proces formiranja vlasti u BiH i da se na taj način zaustavi evropski put BiH – kazao je Sarajlić, ocijenivši da se vraćanjem u prošlost želi zaustaviti budućnost BiH.

Dodao je da sutra u BiH dolaze ministri vanjskih poslova Velike Britanije i SR Njemačke te da BiH ide dalje usprkos pokušajima da se njen evropski put dovede u pitanje.

 

Trafika|Ba|Fena