Sam Smith najveći pobjednik ovogodišnje dodjele Grammyja

Sam Smith odnio je veliku pobjedu na 57. dodjeli muzičkih nagrada Grammy u nedjelju u Los Angelesu s četiri nagrade, Beck je bio veliko iznenađenje večeri s nagradom za album godine, dok su se favoriti Beyonce i Pharrell Williams okitili svaki s po tri Grammyja.
Britanac Sam Smith, koji je dobio Grammyje za pjesmu godine i za snimku godine za “Stay with me”, najbolji pop album godine (“In The Lonely Hour”) i najboljeg novog izvođača, rekao je da je ovo bila “najbolja večer njegovog života”.Beck

Na opće iznenađenje, Beck (44) koji nije objavio ni jedan album posljednjih šest godina, odnio je nagrade za najpoželjnije kategorije – za album godine za “Morning Phase” koji je proglašen i najboljim rock albumom, pretekavši favorite Pharrella Williamsa, Beyonce i Eda Sheerana.

Pharrell Williams dobio je nagradu za najbolju pop solo izvedbu za pjesmu “Happy”, najbolji urbani suvremeni album (“Girl”) i najbolji video za pjesmu “Happy”.Pharrel Williams

Izvodeći na sceni tu pjesmu, on je odao počast pokretu protiv nasilja nad crncima a njegovi plesači u crnim kapuljačama podigli su ruke u zrak, poput uzvika “Ruke u zrak, ne pucajte” pokreta protiv policijskog nasilja.

Reper Common i pjevač soula John Legend također su iskazali solidarnost s tim pokretom, izvodeći “Glory”, pjesmu koja govori o drami u Fergusonu gdje je mladog crnca Michaela Browna prošle godine ubio bijeli policajac.

Beyonce se okitila nagradama za najbolju R&B izvedbu i najbolju R&B pjesmu, oboje za “Drunk in Love”, koji izvodi sa svojim suprugom Jay Z-jem te je ukupni broj Grammyja od početka karijere dovela do okruglih dvadeset.

Najbolji rap album izdao je Eminem “The Marshall Mathers LP 2” što je njegov ukupno šesti Grammy a najbolji album elektronske glazbe Aphex Twin, “Syro”.

Predsjednik Barack Obama uputio je sudionicima video poruku u kojoj ih poziva da pomognu u borbi protiv nasilja nad ženama.

 

Trafika|Ba|Index.hr