SAD: Zatraženo uklanjanje Trumpove zvijezde sa Walk of Famea

Odlukom Gradskog vijeća Zapadnog Hollywooda zatraženo je uklanjanje zvijezde američkog predsjednika Donalda Trumpa sa holivudske staze slavnih (Walk of Fame) u američkoj saveznoj državi California, javlja Anadolu Agency (AA).

U odluci, koju je Gradsko vijeće izglasalo jednoglasno, zatraženo je da se ukloni Trumpova zvijezda za Holivudske staze slavnih, zbog “ponašanja koje je uznemirujuće za žene i drugih postupaka”.

Trumpova zvijezda na Stazi slavnih postavljena je na pločnik duž Hollywood Boulevarda 2007. kao svojevrsno priznanje za njegov nastup u reality showu ‘Pripravnik’.

Trumpova zvijezda je u više navrata bila na meti napadača, a posljedni takav napad je krajem prošlog mjeseca izveo Austin Mikel Clay, koji ju je u velikoj mjeri oštetio. Clay je nakon napada uhapšen, a potom uz plaćanje kaucije pušten na slobodu.

Holivudska staza slavnih je pločnik duž Bulevara Holywood, na kojem je izrezbareno preko 2.600 petokrakih zvijezda s imenima slavnih ličnosti kojima je počast iskazala Holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.