Rusmir Mesihović novi direktor KCUS-a

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, jednoglasno za novog direktora izabran je prof.dr. Rusmir Mesihović.

Mesihović, aktuelni federalni ministar zdravstva iza sebe ima bogato političko, radno i naučno iskustvo, te je za očekivati da će napokon KCUS nakon višegodišnje silazne pitanje, koju su na svojoj koži najviše osjetili građani, napokon postati renomirani klinički centar kakav imaju svi glavni gradovi evropskih država.

Nakon brojnih afera koje su potresale KCUS, te svađa i netrpeljivosti među uposlenicima, kako su nam kazali neki od članova UO, Mesihović je odabran kao najbolje rješenje za smirivanje tenzija i vraćanje KCUS-a na nekadašnje “staze slave”.

Iz biografije 

Rusmir Mesihović je rođen 1964. godine u Sarajevu, gdje je završio Medicinski fakultet na kojem je obavio i specijalizaciju te doktorirao 2002. godine.

Po završetku Medicinskog fakulteta 1988. godine zaposlio se na Klinici za gastroenterohepatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Na sarajevskom Medicinskom fakultetu, gdje i danas predaje, prošao je put od asistenta do redovnog profesora. Na KCUS-u je od 2003. do 2011. godine obavljao funkcije šefa i zamjenika šefa na nekoliko klinika, odnosno odjela.

 

Trafika|Ba|NAP