Rukometaši bh. reprezentacije danas otputovali za Katar na SP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u podne sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, letom preko Istanbula, krenula je prema Kataru gdje će nastupiti na svjetskom prvenstvu.

Izabranici selektora Dragana Markovića završili su pripreme u Mostaru i Sarajevu te puni optimizma odlaze na svoje prvo veliko takmičenje. Marković na put vodi 20 rukometaša kojima će glavni cilj biti plasman u drugu fazu takmičenja, osnosno osminu finala.

Kada je u pitanju nastup u Kataru Marković je optimist. Po njegovim riječima grupa je izjednačena, a vjeruje da bi prva utakmica protiv Irana za njegovu ekipu mogla da odredi tok SP-a.

– Nama je prva utakmica najvažnija jer bi sa dva boda do kraja imali četiri meč lopte za plasman – kazao je Marković.

Optimizam stručnog štaba dijele i igrači koji su uvjereni u dobar rezultat na SP-u. Najbolji sportista BiH u 2014. godini Nikola Prce, koji je došao povrijeđen na pripreme, uspio se oporaviti i spreman će dočekati početak prvenstva.

– Idemo u Katar da napravimo najbolje što možemo, a to je plasman u drugi krug, a možda i borba za olimpijske igre. Možemo obećati da ćemo se boriti, a za ostalo ćemo vidjeti – kazao je Prce.

Prije početka prvenstva BiH će u Kataru od 6. do 9. januara odigrati pripremni turnir na kojem će učestvovati reprezentacije Katara i Portugala. Od 9. januara do početka SP-a reprezentacija će obaviti treći, finalni dio priprema za SP.

Na svjetskom prvenstvu, koje počinje 15. januara, BiH će nastupiti u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana. Prvi meč igraju 16. januara protiv Irana.

 

Trafika|Ba|Fena