RAŠIDAGIĆ: Sport i kulturu življena u Kantonu Sarajevo podići na veći nivo!

Vrijeme je predizborne kampanje i brojna lica nam sa bilboarda, letaka i drugih reklama poručuju da bismo upravo njima trebali dati glas. No, neke liste imaju i poneko ime vrijedno pažnje, a koje nemamo priliku vidjeti na istaknutim oglasima. Jedan od takvih kandidata je i Mirsudin Rašidagić Miki.

Rašidagić iza sebe ima uspješnu sportsku karijeru koju je godinama okrunjavao brojnim medaljama sa evropskih i svjetskih boks takmičenja, no posljednjih četrnaest godina uspješno vodi jedan od najboljih fitness centara u Kantonu Sarajevo, Fitness Centar Atlantis.

Mirsudina smo pitali šta ga je motivisalo da se kandiduje za Opće izbore 2014. godine.

“Godinama sam bio samo posmatrač dešavanja u Kantonu Sarajevo i vjerujem, kao i brojni građani, uočavao i suočavao se s brojnim problemima koje treba riješiti. Program stranke Novi pokret BiH me motivisao da se angažujem i dam svoj doprinos u donošenju važnih odluka koje će promijeniti stanje u kojem sada živimo. Kao dugogodišnji sportaš, smatram da sport i kulturu življena u našem kantonu treba podići na veći nivo. Radit ću na tome da se naša omladina skloni s ulica i uključi u sportske programe kojima treba dati podršku.”- izjavio je Rašidagić za portal Trafika.ba, te dodao:

Miki Trafika 01

“Kada sam javno ozvaničio svoju kandidaturu, brojni prijatelji i poznanici su pozitivno reagovali i dali mi podršku, te mi veoma znači da imam njihovo povjerenje. Dajem svoju riječ da ću ukoliko me građani Kantona Sarajevo odaberu za člana Skupštine i opravdati to povjerenje.”

Mirsudin Rašidagić Miki se nalazi pod rednim brojem deset na kandidatskoj listi stranke Novi pokret BiH za Skupštinu Kantona Sarajevo.

 

Trafika|Ba