RADOJIČIĆ: Mediji spekuliraju da odlazim iz SNSD-a

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić tvrdi da mediji spekuliraju o navodnom njegovom odlasku iz SNSD-a, ali da to nije došlo do njega.

Radojičić je medijskim spekulacijama nazvao i navode da stanje u SNSD-u nije pod kontrolom, navodeći da to negira i podatak da danas zasjeda Gradski odbor SNSD-a, čiji je on predsjednik.

Ponovio je stav da je analiza člana Izvršnog odbora SNSD-a Rajka Vasića „jako dobra analiza problema unutar i oko SNSD-a“.

Međutim, nema namjeru da javno pojedinačno objašnjava te stavove niti, kako kaže, o tome javno da polemiše, ali smatra da je Vasić iznio „jako tačne stvari“.

Vasić je nedavno na svom blogu iznio analizu izbornog pada SNSD-a i naveo razloge zašto Milorad Dodik više ne treba da bude predsjednik SNSD-a.

Prije desdetak dana predsjednik SNSD-a ustvrdio je da ti Vasićevi navodi, “da on više ne treba da bude lider SNSD-a“, nisu ništa posebno, a da je mnogo stvari u Vasićevom tekstu iritirajuće za članstvo, u smislu da je sebi pripisao da je sve učinio za stranku, a da drugi niko ništa nije radio.

Kada je u pitanju formiranje nove vlasti na državnom nivou, Igor Radojičić tvrdi da je neizvesno kada će to biti završeno.

-Potpomognuti, između ostalog, i nekim krugovima sa strane, stranke koje su napravile taj sporazum su vrlo rano izašle sa stavom, ali nemaju kapacitet da to urade, počevši od kantona u kojima je jako velika zbrka…, preko Federalnog parlamenta u kojem su zaboravili da postoje Srbi kao konstitutivni narod i ne mogu da provedu ništa gdje DF pretenduje da uzme sve srpske pozicije s jednim srpskim delegatom, pa do nivoa BiH gdje postoji više zapleta – ustvrdio je Radojičić u izjavi novinarima u Bnajoj Luci.

Smatra da će biti vrlo teško da ta vlast funkioniše, ako se, kako navodi, uopšte formira.

Govoreći i novom predloženom zakonu o redu i miru u RS-u, kojim se pod javnim mjestom tretiraju i društvene mreže, Radojičić je naveo da taj zakonski akt ima ozbiljan problem između onoga što piše u tekstu prijedloga i članova zakona, kao i obrazloženja zakona.

Ostaje da se vidi, kaže, kakav će biti ishod ovog zakona, o kome će, u ponedjeljak, 2. februara, raspravljati skupštinski odbori uoči sjednice parlamenta.

Radojičić smatra i da niko nema namjeru da ograniči ustavnom zagarantovanu slobodu govora, a da su društvene mreže  prostor na kojem je puno onoga što se naziva govor mržnje, poziva na nasilje, mada sve to nije predmet ovog zakona.

 

Trafika|Ba|Fena