Home

    Petak, 23.03.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » Svijet » Putin optužio Obamu da ima neprijateljski stav prema Rusiji

referirao se na govor koji je nedavno održao Obama u Generalnoj skupštini UN-a

Putin optužio Obamu da ima neprijateljski stav prema Rusiji

Putin optužio Obamu da ima neprijateljski stav prema Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je svog američkog kolegu Baracka Obamu da ima “neprijateljski” stav prema Rusiji u intervju za srbijanski dnevni lst Politiku koji je u srijedu objavio Kremlj.

U intervju datom uoči njegovog dolaska u Beograd, u zvaničnu posjetu Srbiji, Putin je također upozorio Sjedinje Američke Države i njihove saveznike na opasnosti koje za “staretešku svjetsku stabilnost” predstavljaju “pokušaji ucjenjivanja Rusije”.

Putin se referirao na govor koji je nedavno održao Obama u Generalnoj skupštini UN-a, kada je među glavne svjetske prijetnje svrstao “agresiju Rusije u Evropi”, aludirajući na Ukrajinu.

– Ove Obamine riječi su dodatak sankcijama koje su SAD i njegovi saveznici “uveli svim sektorima naše ekonomije – pa je “teško ovaj stav nazvati drugačije nego neprijateljskim”, izjavio je Putin.

Ruki predsjednik traži od Washingtona i njegovih saveznika da uzmu u obzir interese Moskve umjesto da pribjegavaju pritisku.

– Nadamo se da će naši partneri shvatiti nerazuman karakter pokušaja da ucjenjivanja Rusije – i da “će se sjetiti šta nesloga među velikim nuklearnim silama može izazvati u odnosu na svjetsku stratešku stabilnost”, kazao je Putin.

 

Trafika|Ba|Agencije

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top