Pronađena naprava u Bijeloj kući, Obama u Indiji

Tajna služba SAD pronašla je u Bijeloj kući usred noći “napravu”, najvjerovatnije dron, dok su američki predsjednik i prva dama Barack i Michelle Obama u posjeti Indiji, a pronađena naprava ne predstavlja nikakvu prijetnju.

Tajna služba nije, zasad, komentarisala o kakvoj je napravi riječ, a Obamin portparol Josh Ernest nije negirao da je pronađen dron, prenijela je agencija AP.

“Postojala je naprava koju je otkrila Tajna služba u Bijeloj kući. Prve indikacije ukazuju da ne predstavlja bilo kakvu vrstu aktuelne prijetnje bilo kome sada u Bijeloj kući”, potvrdio je Ernest koji se nalazi u Indiji, u pratnji američkog predsjednika, prenijela je agencija AFP.

U Bijeloj kući u Washingtonu nije bilo električne energije do pred zoru, a kod jugoistočnog ulaza kompleksa brzo su stigla policijska, vatrogasna kao i druga vozila hitnih službi, navela je agencija AP.

Bezbjednosne trake za obilježavanje postavljene su oko Bijele kuće da bi bio ograničen pristup objektu.

Obama i njegova supruga Michelle nalaze se u trodnevnoj posjeti Indiji, sa planiranim kratkim boravkom u Saudijskoj Arabiji, u utorak, prije povratka u Washington.

 

Trafika|Ba|Agencije