Prognoza vremena u BiH: Poslijepodne sunčano, u narednim danima padavine

U drugoj polovini dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni uglavnom slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jak. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između dva i sedam, na jugu zemlje od devet do 12 stepeni.

U srijedu, već u jutarnjim satima moguće je novo naoblačenje sa sjevera koje će do sredine dana stići do juga zemlje. U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica očekuju se u područjima iznad 500 metara nadmorske visine. Tokom noći na četvrtak u Bosni će padati samo slab snijeg, a slab snijeg moguć je i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine doći će do prolazne kiše sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom iznosit će između minus tri i dva, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između minus jedan i pet, na jugu zemlje od šest do deset stepeni.

U četvrtak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini će biti uglavnom vedro. Oblačno vrijeme sa slabim snijegom očekuje se na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između minus devet i minus tri, na jugu zemlje do jedan stepen. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između minus šest i minus jedan, na jugu zemlje od dva do četiri stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

U petak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini će biti većinom vedro, odnosno oblačno na sjeveru. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između minus deset i minus četiri, na jugu zemlje do minus jedan. Najviša dnevna temperatura zraka između minus šest i minus dva, na jugu zemlje od dva do četiri stepena.

U subotu u Bosni vrijeme će biti oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini bit će djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus deset i minus pet, na jugu zemlje do minus dva. Najviša dnevna temperatura zraka između minus četiri i dva, na jugu zemlje do pet stepeni.