Pretežno oblačno, jutarnja temperatura -14 stepeni Celzija

U petak se u Bosni, u jutarnjim satima, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro, prognoza je FHZM.

– Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od  -14 do -7, na jugu od -5 do 0, na planinama do -20, a dnevne od -3 do 5, na jugu do 8 °C.

U Sarajevu, u jutarnjim satima, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom ili sumaglicom u kotlinskim dijelovima grada. U ostatku dana očekuje se postepeno razvedravanje. Jutaranja temperatura oko -13, a dnevna oko -2 °C.

Slično kao i prethodnih dana, hladno vrijeme uz prevladavajuće sjeverno strujanje i dalje će praviti smetnje osjetljivim osobama. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici. Pri tome će povremeni sunčani intervali ipak činiti dan ugodnijim. Očekuje se blago zatopljenje, što će pozitivno djelovati na opštu sliku.

 

Trafika|Ba