Preminuo u bolnici u Mostaru nakon ugriza poskoka

Josip Bjelopera iz mjesta Dubravica, u zaleđu Neuma, preminuo je nakon što ga je ugrizao poskok, iako je brzo po ujedu primio potrebni serum. Njega je u mjestu Dubravica u nedjelju u popodnevnim satima zmija otrovnica ugrizla dok je u vrtu brao paradajz.

Odmah po ugrizu Bjelopera je otišao u neumski Dom zdravlja, gdje je oko 17 sati primio serum koji se daje u slučaju zmijskog ugriza.

Iz Doma zdravlja pacijent je hitno upućen na dalje liječenje u bolnicu u Mostar, ali je na putu do tamo povraćao i gubio vid, što je bio znak da nešto nije u redu.

U mostarsku bolnicu Bjelopera je primljen između 18 i 18:30 sati, ali je, uprkos naporima liječnika, preminuo u ponedjeljak u 4 sata, odnosno 12 sati nakon zmijskog ugriza.

Pozivajući se na službene izvore, list navodi da je serum bio ispravan i da nije bilo propusta u liječenju stradalog, zbog čega u ovom slučaju nema elemenata kaznene odgovornosti.

Podsjetimo, dvije otrovnice koje obitavaju na ovim prostorima su poskok i riđovka.

U slučaju zmijskog ugriza uklonite odjeću s mjesta ugriza zbog oticanja tkiva, ranu pustite da slobodno krvari bez rezanja ili isisavanja otrova, poželjno bi bilo očistiti ranu i imobilizirati ekstremitet koji je zadobio ugriz pomoću nekog čvrstog predmeta i zavoja. Osobu je potrebno što prije prevesti do najbliže medicinske ustanove.

Trafika|Ba