Preminuo Boba Stefanović

Boba Stefanović, pjevač i kompozitor zabavne muzike i jedno od najpoznatijih imena ex-jugoslovenske pop scene, preminuo je u 69. godini u Beogradu.

Bogatu muzičku karijeru Boba Stefanović započeo je davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu “Zlatni dečaci”, prvo kao gitarista, a kasnije i pjevač.

Prvi put profesionalno je nastupio u beogradskom tada veoma popularnom klubu “Euridika”, sa samo 15 godina i od tada je nizao samo hitove.

“Čudna devojka”, njegova prva Zlatna ploča, ponovo je oduševila nove generacije u filmu “Lajanje na zvezde”. Bila je to prva faza Stefanovićeve karijere. Kasnije ih je bilo još pet, onih važnijih: Aleksandar Korać i vrijeme festivalskih šlagera ( “Obriši suze, draga” ), Boba i Džezbal, Boba u muško-ženskoj grupi “One i oni” u kojoj su osim njega nastupali Minja Subota, Lidija Kodrič i Daliborka Stojišić, Stefan Boba kao zvijezda njemačkog “Bellaphon Records”-a i najzad – Boba i Bobete.

Oko petnaest godina je držao školu pjevanja pop i rok muzike, a kasnije je najviše vremena provodio slikajući, ali je i dalje povremeno nastupao.

 

Trafika|Ba