Posredstvom REZ Agencije renovirana područna škola u Vlahoviću

Članovi grupe  holandskih vojnih veterana – “Stichting Veteranen Actief” svojim volonterskim radom i prikupljenim donatorskim sredstvima obnovili su područnu školu u Vlahoviću, a koja djeluje u okviru centralne Osnovne škole „Turbe“ u Turbetu. Ovim povodom, 21. septembra je  održana i prigodna svečanost predaje škole na korištenje učenicima koji će imati i najveću korist od ovog projekta. Naime, dotrajala i zapuštena podrumska prostorija je pretvorena u fiskulturnu dvoranu, gdje će mališani od sada imati časove Tjelesnog i zdrastvenog odgoja, za razliku od dosadašnjih časova u improvizovanim uslovima. Školski hodnik krase novi PVC prozori i obojeni zidovi, a učionica za prvačiće je zablistala sa novim podom i zidovima i od najneuslovnije učionice  postala najljepša kakvu su najmlađi i zaslužili.

Također, urađena je i fasada što će sigurno izmamiti osmijeh svim učenicima, učiteljima, ali i roditeljima čiji mališani  svakodnevno krase školske klupe. Prijatelji iz Holandije su upotpunili svečanost i mališanima uručili poklone koji će im boravak u školi učiniti još ugodnijim, a djeca su im se srdačno zahvalila pjesmom i igrom koje su spremili za ovu priliku.

Ovo je trinaesta škola koja je obnovljena posredstvom REZ agencije, a saradnja sa holandskim vojnim veteranima je samo jedna u nizu pozitivnih priča koje ova agencija svakodnevno realizuje.