Posljednji dan za aplikaciju za grantove Fare Networka

Petak, 9. septembar 2016. je posljednji dan za aplikaciju za grantove internacionalne mreže za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu, FARE Networka. Ova mreža je objavila konkurs za grantove formalnim i neformalnim grupama, koje imaju namjeru aplicirati sa projektima promocije antidiskriminacije i ljudskih prava kroz fudbal.

Na taj način novi aplikanti se priključuju impoznantnom broju više od 100 000 učesnika koji za vrijeme Oktobarskih sedmica akcije pod nazivom “Football People”  sprovode svoje projekte diljem Evrope.

 

Prošle godine za vrijeme dvije sedmice u mjesecu oktobru organizovano je više od 2000 aktivnosti u 60 zemalja, za koje FARE Network svake godine omogući više od 250 grantova. Na taj način aktivisti, dobitnici grantova, postaju dijelom najveće kampanje ovog tipa u evropskom sportu.

 

“Izuzetno nam je važno da se aktivisti sa područja Balkana uključe u ovaj pokret i pošalju svoje aplikacije za grantove, a posebno želim naglasiti da ove godine prilažemo posebnu pažnju projektima posvećenim inkluziji izbjeglica.” – izjavio je izvršni direktor Fare Networka, Piara Powar.

 

Svi zainteresovani mogu aplicirati za manje grantove u iznosu do 500 eura putem linka.