Porodica otetog Britanca poziva džihadiste da im se jave

Nakon što su izgubili kontakt s islamistima, obitelj Johna Cantliea poziva njegove otmičare da im se jave.

Obitelj Johna Cantliea, Britanca kojeg militanti Islamske države drže kao taoca, pozivaju njegove otmičare da im se jave.

Cantlieova sestra Jessica u svojoj je izjavi pozvala pripadnike Islamske države da ponovno pokrenu dijalog s njom i njenom obitelji dodavši kako je prethodni dijalog bio prekinut, a njihove daljnje poruke ignorirane, javlja AFP.

-Ranije smo komunicirali kroz kanal koji ste vi pokrenuli, ali potom je to stalo iz razloga poznatih samo vama. Pozivamo one koji drže Johna da se vrate ranije otvorenom kanalu putem kojeg i dalje šaljemo poruke čekajući da se javite kako bismo nastavili dijalog – rekla je Jessica u izjavi, dodavši kako je njen otac, koji se ranije obraćao islamistima, smrtno bolestan te da ona govori uime cijele porodice.

John Cantlie pojavljuje se u seriji džihadističkih videa u kojima optužuje britansku vladu za ono što džihadisti rade. Posljednji takav video pojavio se u nedjelju navečer i u njemu je Cantlie rekao kako čeka svoj red na smaknuće.

Cantlie je otet u julu 2012. godine nakon što je s nizozemskim kolegom fotoreporterom prešao granicu iz Turske u Siriju. Nakon nekoliko dana oslobodili su ih borci vojske za oslobođenje Siriji.

Cantlie se nakon toga ponovno vratio u Siriju gdje je četiri mjeseca kasnije ponovno otet, prenosi Hina.

 

Trafika|Ba|Agencije