Popravite svoju fotogeničnost s nekoliko trikova

Vjerujemo da i vi imate one prijatelje koji uvijek na fotografijama izgledaju dobro. Međutim, ne radi se prevashodno o tome jeste li u savršenoj liniji ili niste, već da li znate kako da pozirate. Fotogeničnost ne mora biti urođena osobina, naprotiv, možete je “dovesti u red”.

Donosimo vam nekoliko trikova kako da popravite svoju fotogeničnost.

1. Pokažite lijevu stranu lica

Većina ljudi zna koja je njihova dobra a koja loša strana, a prema modnom fotografu Garance Doré i naučnoj studiji, obično je lijeva strana lica više atraktivna.

2. Nikad nemojte stajati najbliže kameri na grupnim fotografijama

Ukoliko stojite najbliže kameri na grupnim slikama, neizbježno ćete izgledati veće. Umjest toga, postavite se u istu ravan sa ostalima na fotografiji.

3. Fotografije cijele figure radite iz niže pozicije

Miranda Kerr by Terry Richardson 02Prema modnoj blogerici Chriselle Lim, niži ugao vizuelno produžava vašu figuru, te vas čini visočijima i tanjima.

 

4. Blago nakrivite glavu

tokio moda 09aAko blago nakrivite glavu, vaše će lice izgledati bolje nego ako samo ravno gledate u kameru. Na taj način ćete svojim proporcijama dati dubine. Pokažite jagodice!

5. Ukoliko sjedite zamolite fotografa da napravi fotografiju iz visine, kako biste podigli lice prema kameri. Na taj način ćete bolje deifinisati vašu čeljust.  Adriana Lima 11

6. Koliko puta ste se pokušali nasmijati na fotografiji, a osmijeh vam je ispao vještački. Profesionalni fotografi su podijelili izvrstan trik u samo par malih koraka kako da vaš osmijeh izgleda prirodno:

a. Zatvorite oči

b. Duboko udahnite

c. Otvorite oči prije škljocanja okidača

d. Nasmijte se! Uspiijeva, vidjet ćete!

7. Jezik za zube!

osmijeh

Smjestite jezik iza zuba i pomoći će vam da previše ne otvorite usta. Samo nemojte zaboraviti smijati se očima, jer ćete u suprotnom izgledati nesretno.

8. Prije samog snimanja fotografije pogledajte u svijetlo što će vam suziti zjenice. Na ovaj način ćete izbjeći crvene oči na fotografijama…

 

Trafika|Ba