Podrška resornog ministarstva: Upućen poziv školama za prisustvo učenika utakmici igračica SFK 2000 i FC Chelsea

Predstavnice Fudbalskog kluba Sarajevo trenerica Samira Hurem, direktorica marketinga i potpredsjednica Upravnog odbora  SFK 2000 Sarajevo Anela Potura i tehnička direktorica Vildana Imamović razgovarale su jučer sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvirom Kazazovićem povodom poziva da učenici i nastavnici sarajevskih škola prisustvuju utakmici igračica SFK 2000 i FC Chelsea iz Londona, koja će se odigrati u srijedu 12. septembra na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” sa početkom u 16:00 sati.

“Želja nam je da dovedemo što više posjetilaca na stadion kao i da se klub iz Londona dočeka sa velikim brojem mladih ljudi zbog čega je naša preporuka Ministarstvu bila da učenici škola u pratnji nastavnika posjete ovaj fudbalski susret i da nas podrže”, kazala je Hurem dodajući da je cilj promocija  ženskog fudbala.

Ministar Kazazović je dao svoju podršku kao i saglasnost da Klub kontaktira škole tim povodom.

Kazao je da je Ministarstvo već uputilo poziv direktorima osnovnih i srednjih škola da u skladu sa  mogućnostima organizuju dolazak učenika na utakmicu, uz napomenu da se ne remeti nastavni proces.

Kako je navedeno, za sve posjetioce utakmice bit će obezbijeđen besplatan ulaz na tribini “Zapad”.