Home

    Srijeda, 23.05.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » Podignuta optužnica protiv uposlenika GP BiH koji je pljačkao putnike na Aerodromu

Podignuta optužnica protiv uposlenika GP BiH koji je pljačkao putnike na Aerodromu

Podignuta optužnica protiv uposlenika GP BiH koji je pljačkao putnike na Aerodromu

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Aleksandra Pekića, državljanin BiH, uposlen kao službena osoba Granične policije BiH. Optuženi se tereti da je, tokom mjeseca februara i marta 2016. godine, kao odgovorna osoba u institucijama BiH, odnosno policijski službenik JGP-vođa tima pasoške kontrole na Međunarodnom graničnom prijelazu “Aerodrom Sarajevo”, u namjeri sticanja protuzakonite imovinske koristi, iskoristio svoj službeni položaj, tako što je prilikom izvršavanja službenih dužnosti koje se odnose na redovnu kontrolu putnika i prtljaga prilikom prelaska državne granice, postupao protivno odredbama zakona, pravilnika i uputstava Granične policije BiH, prenosi agencija Patria.

– Optuženi se tereti da je prilikom pretresa ličnih stvari putnika, u više navrata otuđivao novac koji se nalazio u prtljagu kontroliranih putnika, čime je počinio kazneno djelo-zloupotrebe položaja ili ovlasti iz člana 220. KZ BiH.

Tužilaštvo BiH provodi intenzivne aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela zloupotrebe položaja, naročito u slučajevima kada su počinioci ovlaštene osobe policijskih i sigurnosnih agencija – saopćeno je.

Optužnica će biti proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top