Počinje izgradnja velike sportske dvorane u sarajevskom Novom Gradu

Radnici građevinske firme Eko-Teh počeli su danas betoniranje temeljne ploče sportske dvorane Osnovne škole ”Umihana Čuvidina“ u Boljakovom Potoku, u Sarajevu, u koju je ugrađeno 1.140 tona armature i bit će ugrađeno 1.300 kubika betona.

Riječ je o jednom od najvećih gradilišta u gradu, a obišao ga je i načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić zajedno sa saradnicima, predstavnicima izvođača radova i svajeta MZ ”Alipašin Most-1“, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedna od ”najboljih sportskih dvorana u Kantonu Sarajevo”, kako ističu iz općine Novi Grad, čiji je općina investitor, bit će izgrađena u jednom od najvećih novogradskih naselja sa oko 10.000 stanovnika, a koja je bila potrebna školi ”Umihana Čuvidina“, jer nije imala adekvatnu sportsku dvoranu.

Osim dvorane, u sklopu projekta će biti izgrađeno i jedanaest učionica, obdanište, ambulanta, fitnes sala, velika garaža i drugi prateći sadržaji tako da će to biti jedna od najljepših dvorana u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju.

”Ovo je prvi objekat koji je nadležnosti Kantona Sarajevo, a kojeg Općina radi samostalno. Projekat bi trebao biti u potpunosti finansiran od strane KS-a obzirom da su škole u nadležnosti Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS, ali nam ne vrijedi čekati na njih, tako da smo se odlučili da krenemo u njenu izgradnju obzirom da se nalazi u jednom od naših najvećih naselja i potreba za njenom izgradnjom je ogromna. U ovom naselju će se graditi i deveta transverzala prilikom koje će se rušiti ambulanta i zbog toga su u sklopu dvorane predviđene i prostorije za ambulantu“, izjavio je Efendić.