Home

    Četvrtak, 26.04.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » Svijet » Papa Franjo zabrinut situacijom u Ukrajini: Molim se za okončanje neprijateljstava u Ukrajini

papa Franjo se osvrnuo i na aktuelnu krizu i jučerašnji napad u ukrajinskom Mariupolju

Papa Franjo zabrinut situacijom u Ukrajini: Molim se za okončanje neprijateljstava u Ukrajini

Papa Franjo zabrinut situacijom u Ukrajini: Molim se za okončanje neprijateljstava u Ukrajini

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo izjavio je da se moli za okončanje svih neprijateljstava i uspostavu dijaloga i mira u Ukrajini.

Tokom današnje nedjeljne propovijedi vjernicima okupljenim na Trgu Sv. Petra u Vatikanu papa Franjo se osvrnuo i na aktuelnu krizu i jučerašnji napad u ukrajinskom Mariupolju u kojem je život izgubilo najmanje 30 osoba.

Naglasivši da se moli da svi kršćani budu jedinstveni, papa Franjo je kazao da je duboko zabrinut zbog situacije u Ukrajini.

Papa je također kazao da je danas dan kada se treba prisjetiti i gubavaca i istakao svoju bliskost sa svima koji se bore protiv ove opake bolesti.

Današnjoj papinoj propovijedi prisustvovao je veliki broj vjernika iz Filipina, a papa Franjo je podsjetio da je prošle sedmice boravio u posjeti toj zemlji i da je tamo predvodio misu kojoj je prisustvovalo šest miliona vjernika. I ovom prilikom se pomolio da Božja milost bude uz narod Filipina.

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top