PALDUM: Kemica je kroz pjesmu “Sofra” ostavio pečat svega što je zapravo on

Emotivan ispraćaj Kemala Montena, legende muzičke scene nikoga nije ostavio ravnodušnim, a posebno ne one koji su poznavali Kemicu.

Emocije je s Patriom podjelila i Hanka Paldum, bh. diva koja je kazala da bi se trudila da izdvoji neku od uspomena, ali toliko ih ima da to nije moguće.

– Konstantno naviru, svakog sekunda, svakog trenutka. Sve ono naše zajedničko prelijepo druženje koje smo doživjeli putujući, pjevajući, sarađivajući – kazala je Paldum.

Ona je naglasila da je njegov vedri duh toliko duboko urezao u srca svih ljudi kojih su ga poznavali.

– Prije par godina mi je snimio sve svoje pjesme na CD-ove i kazao izaberi neku od mojih pjesama, nemam teksta dobrog kojeg ti zaslužuješ da ti uradim pjesmu. Ali, izaberi neku moju. Ja te sve CD-ove čuvam i to ću uraditi jednog dana akobogda – kaže Paldum.

Monteno je upravo sa Hankom snimo svoj posljednji duet pjesmu “Sofra”.

– Da, u međuvremenu se desila pjesma “Sofra” koju je on svesrdno prihvatio da zajedno odradimo. To je posljednji njegov duet, a imao ih je mnogo. On je kroz tu pjesmu ostavio pečat svega onog što je zapravo on. Ja samo mogu reći da je imao privilegiju, da iskaže ljubav prema čovjeku, prema životu, prema svom narodu, prema narodima, prema Bosni prema svom gradu. On je to znao i ostavio je dubok trag. Ostalo je je sve u našim srcima, samo što nažalost nećemo ga sretati i nećemo taj vedri duh što je nosio i širio viđati. I od nečeg što je tužno i žalosno on je pretočio u radost i sreću – istakla je Paldum kroz suze koje nije mogla, ali ni željela sakriti.

Trafika|Ba|NAP