Otvoren poziv za poduzetnički program za samohrane mame

Fondacija 787 objavila je poziv za učešće u poduzetničkom programu namijenjenom samohranim majkama koje imaju hobi ili ideju koju bi željele razviti u održivi biznis. U okviru programa je planirana realizacija edukativnih radionica i personalizovanog poslovnog savjetovanja, s ciljem unapređenja znanja i vještina učesnica, te razmjene dobrih praksi u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

Program se realizuje uz podršku UG Marathon Sarajevo a sredstva za realizaciju programa prikupljena su kroz kampanju “Trčimo za poduzetne samohrane mame” tokom trke Merkur Run4LifeStyle10K Nigt Run održane u junu u Sarajevu.

Tokom programa, između ostalog, govoriće se o tome kako:

Poslovnu ideju ili hobi pretvoriti u uspješan biznis

  • Razviti održivi poslovni model za odgovarajuću ideju/hobi
  • Registrovati biznis i sprovesti proces fiskalizacije
  • Upravljati finansijama i bez odgovarajućeg prethodnog znanja
  • Sprovoditi marketinške aktivnosti, odrediti cijenu proizvoda/usluga i pozicionirati se na tržištu
  • Uspješno upravljati biznisom, komunicirati, te umrežavati se sa poslovnim akterima

Fondacija 787 poziva samohrane majke koje imaju poslovnu ideju da dostave prijavu za učešće na besplatnom programu koji će se realizovati u oktobru i novembru 2018. u Sarajevu. Dvodnevne obuke će se održavati vikendom a prijave se dostavljaju najkasnije do 28.09.2018. godine.

Više informacija u vezi s ovim pozivom može se pronaći na stranici Fondacije 787 ili na LINKU.

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja. Naše aktivnosti uključuju obrazovanje, informisanje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu.