Otkazan koncert Željka Bebeka u Sarajevu zakazan za 27. novembar

 Producent koncerta i projekta “Željko Bebek – 40 godina s vama”, kojim se uz simfonijski i tamburaški orkestar slavi jubilej popularnog pjevača, Tomislav Kašljević, otkazao je već najavljeni koncert u Sarajevu u dvorani “Mirza Delibašić”, zakazan za 27. novembar.

– Poslije fantastična dva koncerta u Zagrebu i Beogradu, rasprodanih dvorana i prezadovoljne publike u dogovoru s Željkom Bebekom odlučio sam otkazati navedeni koncert u Skenderiji. Obojica smo se složili da za ovu muzičku priču u kojoj sudjeluje preko 60 muzičara dvorana “Mirza Delibašić” nije najbolje riješenje. Odlučili smo da koncert održimo u mnogo manjoj ali akustično prihvatljivijoj dvorani Bošnjačkog kulturnog centra (BKC) pa i po cijeni da održimo i više uzastopnih koncerata ako se pokaže interes. Nažalost, još nismo u mogućnosti potvrditi tačne termine jer zbog promjena  u rukovodećim strukturama BKC-a ne možemo dobiti definitivnu potvrdu datuma – istaknuo je producent Tomislav Kašljević, naglasivši da to očekuje u narednim danima i da će putem medija datume odmah i objaviti.

Ulaznice kupljene za termin 27. novembra u Skenderiji važit će i za koncert u BKC-u i to bez ikakve doplate bez obzira na nove cijene. Isto tako, svi koji žele vratiti ulaznice mogu to uraditi na prodajnim mjestima gdje su i kupljene.

– Željko Bebek, već je nekoliko puta tijekom netom održanih koncerata u Zagrebu i Beogradu naglasio kako mu je upravo sarajevski koncert i druženje s publikom u rodnom gradu od posebne važnosti, a Sarajlije doista mogu očekivati koncerte koje će, ako je suditi po prva dva koncerta turneje u Zagrebu i Beogradu,  još jako dugo pamtiti – saopćio je organizator.

Inače, ikona rocka naših prostora, Bebek, koncerte u Zagrebu i Beogradu otvorio je s pjesmom “Kad bi’ bio bijelo dugme”, a potom je nizao hit do hita, obuhvativši pri tom sve one vječne pjesme iz faze “Bijelog dugmeta”, ali i svoje obilne solo karijere – “Pristao sam bit ću sve što hoće”, “Ima neka tajna veza”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Ipak poželim neko pismo”, “Tijana”, “Gdje sam bio”, “Sinoć sam pola kafane popio”, “Kaldrma”, “Sve će to, mila moja”, “Da sam pekar”  samo su neke od pjesama uz koje je publika, pjevala, plesala, skandirala karizmatičnom pjevaču. Najdirljiviji trenutak zagrebačkog koncerta bila je svakako izvedba pjesme “Selma”, jer je upravo u publici koncertne dvorane i sjedila opjevana osamdesetsedmogodišnja Selma – navodi se u saopćenju.

 

Trafika|Ba