OSMANOVIĆ: Bakir Izetbegović je novi predsjednik SDA

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović izjavio je u intervjuu za današnje “Oslobođenje” da će na predstojećem kongresu SDA za novog predsjednika biti izabran član Predsjedništva BiH i dosadašnji zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, a da će on biti izabran za zamjenika predsjednika.

– Teško je u politici bilo šta na sigurno predvidjeti. Naravno, kao i svaki drugi funkcioner u SDA, uključio sam se u izbore pred Kongres, odnosno ono što on zahtijeva u svim općinskim, kantonalnim i regionalnim organizacijama i onda smo čekali da vidimo kako će i koga sve te organizacije predlagati za najviše pozicije u Stranci demokratske akcije – rekao je Osmanović.

Primjetno je, naglasio je, da općinske, kantonalne i regionalne organizacije vide Bakira Izetbegovića na čelu stranke, a po prijedlozima koji su stigli, njega kao zamjenika predsjednika SDA.

– To je stanje koje dolazi sa terena. Ne može se niko sam kandidirati. Znamo da predsjednika, zamjenika predsjednika, potpredsjednike na kongresu biraju delegati, a njih predlažu općinske, kantonalne i regionalne organizacije i kada imate takve prijedloge, jasno vam je kako će se sam kongres završiti – rekao je Osmanović za “Oslobođenje”.

 

Trafika|Ba