Operacija kino u šesnaest bh. gradova

Operacija kino, projekat Obala Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, kreće na turneju Jesen 2014.

Nakon pauze tokom trajanja 20. Sarajevo Film Festivala, Operacija kino nastavlja svoj susret sa publikom u šesnaest bh. gradova.

U periodu od 27. oktobra do 9. decembra filmski program Operacije kino imat će priliku pogledati publika u Travniku, Živinicama, Bugojnu, Brčkom, Odžaku, Istočnom Novom Sarajevu, Zenici, Gračanici, Vitezu, Bijeljini, Kalesiji, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Orašju i Trebinju.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja Operacije kino, u okviru kojeg je filmove sa repertoara Operacije pogledalo više od 3.000 ljudi, ove godine Operacija kino gostovala je u ukupno 45 gradova.Do kraja godine, putujuće kino proputovat će blizu 12.000 kilometara, od Krajine, srednje Bosne, pa sve do Hercegovine, noseći publici u gradovima u kojima najčešće nema kino dvorana, najnovije filmske hitove svjetske i evropske produkcije, a ove godine bile su organizovane i 3D projekcije.

Filmski program turneje jesen/zima 2014. ponudit će najzanimljivija ostvarenja svjetske i evropske produkcije, a program je koncipiran tako da će udovoljiti ukusima i one najprobirljivije publike, ali i najmlađih ljubitelja filma.

Trafika|Ba|Fena