Home

    Četvrtak, 22.03.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » Od danas primjena mjera za smanjenje prekomjerne zagađenosti zraka

Sarajevo

Od danas primjena mjera za smanjenje prekomjerne zagađenosti zraka

Od danas primjena mjera za smanjenje prekomjerne zagađenosti zraka

Od srijede, 30. decembra u ponoć stupit će na snagu izmjene i dopune Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo.

To podrazumijeva zabranu korištenja automobila čiji motori imaju normu manju od eura 3 kao i pojačane kontrole koje će vršiti službenici MUP-a.

– Ovo se ne odnosi na vozila policije, inspekcije, ministarstva odbrane, javnog gradskog prijevoza, vozila s diplomatskim tablicama i vozila hitnih intervencija (hitna pomoć i vatrogasci) – navode iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP Kantona Sarajevo.

Mjere uključuju i zabranu saobraćaja za teretna motorna vozila, ukupne mase više od 3,5 tone, na potezu od Otoke do Baščaršije u oba smjera, izuzev od 10.00 do 15.00 sati i od 00.00 do 06.00 sati.

Mjere se ne odnosi na vozila javnog gradskog prijevoza, javnih komunalnih preduzeća, vozila hitnih intervencija i dostavna vozila za prehrambene proizvode. Za vrijeme zabrane saobraćaja neophodno je postaviti znakove zabrane na ulicama i prilazima ugroženom području.

Zaključak kojim se utvrđuju Izmjene i dopune Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo usvojila je Vlada Kantona Sarajevo na sjednici 24. decembra.

 

Trafika|Ba

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top