Nova tuča u turskom parlamentu, opozicija ne želi policijsku državu

U turskom parlamentu je u četvrtak ponovo došlo do tuče pristalica i protivnika kontroverznog prijedloga zakona o bezbjednosti, kojim bi se pojačala ovlašćenja policije prilikom pretresa i hapšenja, javila je privatna novinska agencija Dogan.

U očekivanje debate o tom zakonu došlo je do pesničenja poslanika vladajuće stranke i opozicije, pri čemu je jedan opozicioni poslanik čak pao niz stepenice, prenosi AFP.
tuča 03
Ove scene nalikovale su onima iz noći od utorka na srijedu, kada je pet poslanika povređeno u sukobima oko istog zakona, od kojih su dvojica zadobila povrede glave.
tuča 01
Prije najnovije tuče u parlamentu predstavnici opozicije su iznosili zahtjeve koji nisu imali veze sa dnevnim redom čitava tri sata, nastojeći da odlože početak debate, objavio je list Hurijet na svom vebsajtu.

Turska opozicija strahuje da bi pomenuti zakon, koji je predložila vlada vladajuće Partija pravde i razvoja (AKP), mogao da dovede do stvaranja policijske države pod rukovodstvom predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

 

Trafika|Ba|Agencije