Nihad Hodžić, ekspert N/FS BiH za infrastrukturu: Grbavica postaje stadion treće kategorije

Nihad Hodžić, ekspert Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) za infrastrukturu istakao je da uz velike napore Fudbalskog kluba Željezničar i pomoć saveza i društvene zajednice stadion Grbavica, polako, ali sigurno ide ka ispunjavanju kriterija za stadion treće kategorije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kompletna rekonstrukcija terena stadiona Grbavica, koja je urađena u maju ove godine, stvorila je preduslove da se na travnjaku radi hibrid što će znatno poboljšati njegov kvalitet.

“Sve ove aktivnosti su krenule poslije utakmice reprezentacije BiH protiv Belgije u oktobru prošle godine. Zna se koji su komentari bili vezani za kvalitet terena, kao svojevremeno na Bilinom polju. Stvari su urađene, tako da pored stadiona Bilino polje imamo isto tako prvoklasni teren na stadionu Grbavica. To je prije svega rezultat aktivnosti menadžmenta FK Željezničar, na to se nadovezao NS BiH u smislu utvrđivanja i rada na još jednom stadionu koji može zadovoljiti uslove za igranje utakmica reprezentacije, to jest stadiona treće kategorije“, kazao je Hodžić.

On je dodao da su u tom dijelu poslije posjete Aleksandra Čeferina, predsjednika Evropske fudbalske federacije (UEFA) prošle godine pokrenute aktivnosti prije svega zahvaljujući Elvedinu Begiću, predsjedniku N/FS BiH. Tada je osigurano dodatnih milion eura za stadion Grbavica.