Ni dijeta, ni trening: U 2019. godine usvojite OVIH PET ZDRAVIH NAVIKA

Iako su zdrava ishrana i redovno vežbanje važni, zašto ne biste prihvatili nov pristup i napravili efikasan plan kako da poboljšate svoje zdravlje? Postoji nekoliko zdravih navika koje ne uključuju svakodnevnu konzumaciju salate, praktikovanje različitih dijeta i naporne treninge, piše Health 24. 

U nastavku se nalazi lista od pet zdravih navika koje bi trebalo da usvojite od početka naredne godine.

#1 Vodite brigu o svom mentalnom zdravlju 

Sve je više onih koji se širom svijeta bore s nekim oblikom anksioznosti ili depresije i to više nije tabu tema. Ako sumnjate da imate neki od mentalnih poremećaja, nemojte se libiti da potražite stručnu pomoć. Na taj način ćete sebi u startu pomoći i učinićete da vam budućnost bude ljepša.

#2 Pravovremeno otkrivanje bolesti 

“Što ranije otkrijemo potencijalne zdravstvene probleme, bolji će biti krajnji ishod”, kaže dr Simon Shelly.

Danas su dostupni razni testovi za dijagnostifikovanje mnogih malignih oboljenja kao što su rak kože, dijabetes i različiti tumori. Ako na vrijeme pristupite otkrivanju ovih bolesti, treba da imate na umu da će i eventualni ishodi biti povoljniji za vas.

#3 Pozitivna slika o sebi 

Ova godina je pravo vrijeme da počnete da gradite pozitivnu sliku o sebi. Dok nezdrav životni stil može da ošteti vaše zdravlje, negativno mišljenje o sebi može imati čak i dalekosežnije posljedice.

#4 Poslastice 

Prestanite da nabrajate sebi šta vam sve nije dozvoljeno da jedete, već jednostavno zamijenite obrađenu, nezdravu hranu za zdravije, kvalitetnije opcije umjesto da prestanete da jedete sve poslastice odjednom!

#5 Izdvojite vreme za opuštanje 

Još jedno od važnijih pravila kada je riječ o brizi o sopstvenom tijelu sastoji se u tome da morate aktivno da odvajate vrijeme za opuštanje, bilo kroz jednostavnu meditaciju, jogu kod kuće, šetnju ili čitanje nekoliko stranica knjige svake noći.

(Ljepotaizdravlje.ba)