Nevrijeme izazvalo probleme na elektro mreži

Jak vjetar i kiša izazvali su probleme u snabdijevanju električnom energijom na području Prijedora.

U prijedorskoj Elektrodistribuciji su rekli da je zbog olujnog nevremena bez struje veći broj sela u toj regiji, među kojima Kevljani, Jugovci, Brezičani, Čejreci, Konjevići, Marićka, Jelovac, Donji Petrov Gaj, Puharska, Krivaja, Zecovi.

Promjena vremena uz jak vjetar izazvala je prekide u napajanju strujom i u nekim banjalučkim naseljima te u Novom Gradu/Bosanskom Novom i Kozarskoj Dubici.

Nadležne ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove.

Za cijelu BiH danas je “upaljen“ žuti meteoalarm zbog obilnih kiša uz jako zahlađenje, a u višim predjelima već sada ima i snijega.

Po prognozi meteorologa, očekivana količina padavina na području Banje Luke tokom dana bit će od 30 do 50 litara po metru kvadratnom.

Ta količina padavina može usloviti prolaznu bujicu potoka i rječica.
I temperatura je već naglo pala u odnosu na jučer, pa je u Banjoj Luci u 9.00 sati izmjereno svega šest stepeni Celzijusa.

U četvrtak se, od zapada do istoka Republike Srpske, očekuje pretežno do potpuno oblačno vrijeme uz slabu mjestimičnu kišu i sa slabim snijegom na planinama na istoku.

Meteorolozi najavljuju da će u petak, subotu i nedjelju jutra biti hladna, posebno u višim krajevima gdje se očekuju slabi do umjereni mrazevi.

Preko dana prognozira se pretežno suho vrijeme.

 

Trafika|Ba|Fena