Nekoliko hiljada ljudi u Frankfurtu horski pjevalo sa Merlinom

Dino Merlin je fantastičnom koncertom pred nekoliko hiljada posjetilaca proteklog vikend u Union Halle u Frankfurtu otpočeo turneju „Hotel Nacional“ u Njemačkoj.

Publika je horski pjevala uz Dinu od prve pjesme – “Školjka” pa sve do posljednje na repertoaru – “Undo”. Između su se redale dobro poznate stare pjesme u novim aranžmanima “Kad čovjek voli ženu”, “Zar je to sve što imam ja od tebe”, “Bosnom behar probeharao”,  ali i one najnovije sa posljednjeg albuma među kojima se posebno izdvajaju “Sve dok te bude imalo”, “Rane”, “Ako izgovorim ljubav”.

Prema navodima organizatora koncert u Frankfurtu obilježen je do sada nezapamćenim interesovanjem publike za nekog od regionalnih izvođača u ovom gradu, a sličan trend vlada i za naredne koncerte Dine Merlina u ostatku Njemačke kao i u drugim gradovima koje je Hotel Nacional do sada posjetio ili tek treba da posjeti.

Sljedeći koncert u Njemačkoj biti će održan u Štutgartu 29.11. u dvorani Messe Sindelfingen. Dino Merlin put nastavlja za Švedsku gdje ga očekuju tri koncerta – u Goteborgu (25.10.), Norrkopingu (1.11.) i Helsingborgu (8.11.).

merlin

 

Trafika|Ba