Neka bajramski dani donesu radost, toleranciju i solidarnost

Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, upućene su čestitke bh. zvaničnika. Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je u ime Vlade FBiH i svoje, vjernicima islamske vjeroispovijesti uputio čestitku.

– Lijepo je živjeti u zemlji u kojoj se možemo radovati svojim, ali i praznicima pripadnika drugih vjera i naroda kojima je Bosna i Hercegovina domovina. Upravo u tom duhu, iskreno želim da vam svjetlost ovog velikog vjerskog praznika ispuni srca radošću i ljubavlju. Jednako tako želim da bajramsku radost podijelite s članovima vaših porodica, ali i komšijama i prijateljima, bez obzira na vjeru i naciju. Gradeći toleranciju, ljubav i suživot jačamo sebe i iskazujemo poštovanje jedni prema drugima, kako bismo, svi zajedno, gradili Bosnu i Hercegovinu. Bajram šerif mubarek olsun!  – kaže se u bajramskoj čestitki premijera FBiH.

I predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazoviću, svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, susjedstvu i dijaspori.

– Neka nam nastupajući dani Bajrama donesu radost, međusobnu solidarnost i razumijevanje, osjetljivost na stanje siromašnih i nemoćnih. Bajram Šerif Mubarek Olsun – navodi se u čestitki predsjednika SBB-a Fahrudina Radnčića.

Ranije su čestitke uputili gradonačelnik Srajeva Ivo Komšić, kao i dr. Mustafa Cerić nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kao i nadbiskup  vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

 

Trafika|Ba