NDP: Savez za promjene će imati skupštinsku većinu u RS-u

Savez za promjene će sa svojim koalicionim partnerima imati skupštinsku većinu i formirati vlast u Republici Srpskoj – ustvrdio je danas Vojin Mitrović, novoizabrani poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

On je na pres-konferenciji u Bijeljini rekao da su u toku pregovori o prelasku dva ili tri novoizabrana narodna poslanika iz aktuelne vlasti u redove Saveza za promjene.

Mitrović kaže da tvrdnja predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, da koalicija oko te stranke ima skupštinsku većinu od 42 poslanika u parlamentu RS, “nije tačna”.

Izvjesno je, dodaje Mitrović, da će Savez za promjene imati skupštinsku većinu.

-Mi smo došli do broja 43 ili 44 poslanika. SDS ima 24 poslanika, NDP ima pet, PDP sedam poslanika i Koalicija “Domovina” pet poslanika, a u završnoj fazi su pregovori sa dva plus jednom poslaniku koji će preći iz aktuelne vlasti i to je cifra između 43 i 44 poslanika – tvrdi poslanik NDP-a.

Mitrović je još istakao da su pregovori sa poslanicima koji bi iz aktuelnih vladajućih stranaka mogli preći u suprotan tabor, u završnoj fazi, ali nije otkrio njihov identitet.

Tvrdi da je NDP u izbornoj jedinici šest “pokraden” za oko 2.000 glasova, i to na području grada Bijeljina i općine Ugljevik, te da su zbog toga podnijeli krivične prijave i izvještaje nadležnim organima.

Trafika|Ba|Fena