NASA: U decembru slijede tri dana mraka na Zemlji?

Internetom naveliko kruži neautorizirana vijest kako je navodno NASA objavila da ćemo ovog decembra biti svjedoci tri dana potpunog mraka – 21, 22, i 23. decembra! Planeta Zemlja u tom će razdoblju – navodno – ostati bez sunčeve svjetlosti, a potpuni mrak nastupiti će popraćen velikim nevremenom i olujama.

Iako neki govore da je NASA to potvrdila, postoje izvori u kojima se izjavljuje kako NASA to opovrgava. Tako smo opet upali u cijeli splet (dez)informacija ‘NASA ovo – NASA ono’. Činjenica jest da internetom kruži video isječak na kojem visoki dužnosnik NASA-e govori o tome, no neki tvrde da je njegova izjava nespretno izvučena iz konteksta.

Visoko pozicionirani dužnosnik NASE, Charles Bolden najavio je ovu neobičnu pojavu solarne oluje, po njegovim riječima najveće u posljednjih 50 godina koja će trajati 72 sata, čitava tri dana. Uz ovu je najavu ujedno odaslao i upozorenje u kojem kaže da nema razloga za strah ili paniku te poziva stanovništvo da ostanu mirni.

U svakom slučaju je ovo sve skupa jako zanimljivo pa pogledajte i procijenite sami:

Jeli je to još jedno u nizu upozorenja o hitnoj potrebi zaokreta djelovanja velikih zagađivača okoliša ili još jedno u nizu senzacionalističkih predskazanja? Javite nam što vi mislite o tome, a za pravu istinu ćemo ipak trebati pričekati decembar…

 

Trafika|Ba|Atma.hr