NAŠA STRANKA: Zaustaviti pritiske na medije

Povodom blokade rada NTV 101 u Sanskom Mostu je danas održana tribina na kojoj su se okupljenim građanima obratili zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dennis Gratz i vlasnik i urednik NTV 101 Rezak Hukanović.

– Ukoliko posmatramo ono što se dogodilo Klixu, ukoliko sagledamo situaciju u slučaju NTV 101, vidimo da različite politike i struje koriste slične ili iste tehnike zastrašivanja medija – kazao je Gratz.

Istaknuo je da se mora pokazati da problemi Krajine i borba protiv lokalnih vlasti nije unutrašnja stvar zajednice u Sanskom Mostu, već stvar koja je važna za sve zbog čega je važno postaviti crvenu liniju kadas u pitanju pritisci na medije.

Predsjednik Općinskog odbora Naše stranke u Sanskom Mostu Amil Medić naglasio je da pritisci na NTV 101 traju još od vremena februarskih protesta jer je NTV 101, kao i svaki drugi slobodni medij, izvještavao o protestima.

– Vlasti to smatraju prijetnjom te su zbog toga odlučili da se obračunaju s NTV 101 i novinarima ove kuće na sve moguće načine. Mi moramo stati protiv toga – kazao je Medić.

Naša stranka u Sanskom Mostu je više puta javno reagirala na kršenje zakona te različite vrste pritisaka lokalnih i kantonalnih vlasti na NTV 101, saopćeno je iz te stranke.

 

Trafika|Ba