Naša stranka sutra bira novog predsjednika

Politička organizacija građana Naša stranka sutra će u Sarajevu održati 3. kongres.

Na kongresu će delegati i delegatkinje Naše stranke birati predsjednika stranke, potpredsjednike i potpredsjednice, članove i članice Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

– Također, na kongresu će se pristupiti i glasanju o prijedlogu izmjena Statuta NS-a s ciljem postizanja veće transparentnosti i većeg učešća lokalnih zajednica u našoj političkoj organizaciji – kaže se u najavi za kongres.

Kongres će biti održan, s početkom u 10.00 sati, u Velikoj sali Business Centra UNITIC.

Kongres će biti otvoren za medije od 12.30 do 17.00 sati. Radni dio sjednice trajat će od 10.00 do 12.30 sati. Nakon toga, Kongres je otvoren za pozvane goste i medije, gdje će biti predstavljeni kandidati i kandidatkinje, obraćanje izabranog predsjednika, te usvojene politike i programi rada stranke za naredni period.

Obraćanje predsjednika Naše stranke Dennisa Gratza, planirano je za 13.00 sati. Nakon toga će uslijediti obraćanja kandidata/kandidatkinja za novog predsjednika i potpredsjednike/ice.

Naša stranka će osigurati dostupnost video-snimaka samog događaja putem servisa Infobiro.tv, fotografija koje ćemo dostaviti agencijama, te pregledom kratkih izjava novoizabranog predsjednika i potpredsjednika/ica NS-a zajedno s programskom platformom koja će se razmatrati na kongresu. U 13.30 će medijima biti upućen pregled kongresa sa citatima iz obraćanja Dennisa Gratza. U 16.30 će medijima biti upućen informacija o izabranom rukovodstvu i rezultatima rada kongresa, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Naše stranke.

 

Trafika|Ba