NAŠA STRANKA: Nove generacije moraju čuvati sjećanje na civilne žrtve rata u BiH

Članovi Naše stranke iz cijele Bosne i Hercegovine učestvovali su danas u obilježavanju Dana bijelih traka, jer je na današnji dan prije 23 godine započeo progon nesrpskog stanovništva s područja općine Prijedor.

– Današnjem okupljanju u Prijedoru i maršu kroz glavnu ulicu prisustvovao je i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, zajedno sa članovima iz cijele BiH koji su došli podržati skup – saopćeno je iz te stranke.

Kojović će sutra u Banjoj Luci učestvovati i na panel diskusiji čiji je organizator Fondacija Boris Divković, a koja će biti održana u paviljonu Staklenac – Park Petra Kočića.

Tema panel diskusije bit će Dan bijelih traka te način kako se pristupa očuvanju sjećanja na civilne žrtve rata.

– Danas smo obilježili Dan bijelih traka. Obilježili smo stradanje civila, stradanje čovjeka od ruke drugog čovjeka. Kako smo obilježili stradanje u Prijedoru, trebamo se jednako sjetiti svake žrtve, stradale u nemilom ratu u BiH – kazala je Snježana Grbić iz Gradskog odbora Naše stranke u Banjoj Luci.

Poručila je da treba podignuti spomenik tim žrtvama  te da je žrtva – žrtva bez obzira na imena i prezimena, navodi se u saopćenju Naše stranke.

 

Trafika|Ba