Najljepše djevojke BiH stigle u hotel Austria & Bosna Sarajevo

Najljepše djevojke BiH  doputovale su u hotel Austria & Bosna iz raznih gradova BiH: Banjaluka, Stolac, Gacko, Mrkonjić Grad, Živinice, Tuzla, Bijeljina itd. i bile oduševljene istorijskim znamenitostima Sarajeva, prirodnim ljepotama i posebnim doživljajima susreta Istoka i Zapada. Malo je gradova na svijetu koji na tako malom prostoru mogu ponuditi toliko zanimljivosti kao ovaj grad. Sve su se složile u jednom, kada god odlučite doći u Sarajevo napravili ste pravi izbor – Visit Sarajevo.

Pred odlazak na pripreme izbora Miss BiH, a kako bi bile spremne za razna video i foto-snimanja na Šibenskoj rivijeri, najljepše djevojke BiH su dobile vrijedne proizvode Babyliss-a i Tehno-Mag-a. Babyliss je europski lider visokog kvaliteta i inovativnosti u segmentu električnih proizvoda za njegu kose, te ponosni sponzor 23-eg izbora Miss BiH za Miss Svijeta koji je obezbijedio brojne proizvode za estetsku pripremu djevojaka. 

Nakon Sarajeva učesnice izbora otputovale su u hotel Imperial Vodice, koji je smješten u neposrednoj blizini pješčane plaže i pažljivo uređenog mediteranskog parka.  Posjetiocima nudi razni sportski, rekreacijski i zabavni sadržaj: fitness, sauna, studio za profesionalnu masažu, teniski tereni, igralište za djecu, te otvoreni bazen.

U toku su probe koreografija za scenski nastup, video i photo session za potrebe produkcije ovog jedinstvenog državnog projekta te za potrebe oficijelnog kataloga izbora, photo session za internetske stranice i društvene mreže, fotografije djevojaka za potrebe modnog book-a, koji je njihova “lična karta” u svijetu mode.

Inače, finalni izbor će se održati 30. septembra na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sa početkom u 21h uz direktan televizijski prenos na FTV.