Na Vlašiću popunjeno više od 90 posto hotelskih kapaciteta

Natjecanjem u kuhanju graha “Grahijada 2015.”, u kojem je sudjelovalo 13 ekipa, na Vlašiću je danas službeno otvorena zimska turistička sezona u SBK-u, a u organizaciji Turističke zajednice ovog kantona.

Obraćajući se okupljenima, direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević istaknuo je da je središnja Bosna područje s najvećim brojem skijaliških centara u BiH, čak njih sedam, te da imaju dobru perspektivu, ali i probleme koje je nužno što prije riješiti.

Istaknuo je da je SBK 2014. godine zauzeo treće mjesto u Federaciji BiH po broju noćenja, te da se nada da će i ove godine biti ostvareni dobri rezultati.

Matošević je naglasio kako će do kraja vikenda na Vlašiću biti popunjeno više od 90 posto hotelskog kapaciteta i da se očekuje i do 7000 noćenja, te da se zasigurno radi o najboljem otvaranju zimske sezone u BiH, ako ne i u regiji.

Voditelj ureda federalne ministrice okoliša i turizma Tomislav Lukić obavijestio je nazočne da je Europska komisija namijenila 17 milijuna eura poticaja za vezu između poljoprivrede i turizma, što je dobra vijest za mala i srednja poduzeća koja će moći aplicirati.

Obraćajući se okupljenima, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i premijer SBK-a i Tahir Lendo poželjeli su uspješnu zimsku turističku sezonu i veliki broj gostiju na planinama u SBK-u.

 

Trafika|Ba|FTV