Na turističkom sajmu u Istanbulu Sarajevo privuklo veliku pažnju

 

Na najvećem sajmu turizma u jugoistočnoj Evropi, EMITT-u 2016., koji se od 28. do 31. januara održava u Istanbulu, predstavljena je destinacija Sarajevo sa olimpijskim planinama Jahorinom i Bjelašnicom, odnosno cjelokupna turistička ponuda gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Ovaj sajamski nastup je bitan ne samo zbog turskog, nego i zbog tržišta ostalih zemalja Bliskog Istoka i Azije. Na ovogodišnjem EMITT-u prezentovan je i novi katalog Jahorine preveden na turski jezik u kojem je predstavljena cjelogodišnja turistička i hotelska ponuda.

Iako Turska ima svoja skijališta, turski posjetioci su istakli prednosti Jahorine za zimski odmor prevashodno zbog jeftinih avio karata, bezviznog režima, blizine aerodroma, povoljnih cijena smještaja, ski karata te odlične gastro ponude. Blizina Sarajeva, Mostara, Travnika i Višegrada je odlična prilika za posjetioce da organizuju sadržajan i aktivan odmor tokom svog boravka na Jahorini.

Štand destinacije Sarajevo i Jahorine je posjetio i konzul Generalnog konzulata BiH u Istanbulu, Adi Durmić i dao smjernice privrednim subjektima u budućim mogućnostima za saradnju sa Konzulatom.

Međunarodni sajam turizma i putovanja EMITT se dvadeseti put zaredom održava u Istanbulu, te privlači veliku pažnju brojnih turskih i međunarodnih kompanija koje djeluju u sektoru putovanja i turizma.