Migranti i drugu noć proveli pod otvorenim nebom: I danas neizvjesno na GP Maljevac

Više od stotinu migranata i drugu noć je provelo u improvizovanima šatorima u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac, javlja Anadolu Agency (AA).

Trenutno je mirno na graničnom prelazu. Policija je postavila žutu traku na oko 100 metara od granice s Hrvatskom i postavila kordon. Na mostu, granici BiH i Hrvatske, i dalje se nalazi manji broj pripadnika hrvatske policije.

Migranti, među kojima su i žene i djeca, još jednu noć su proveli pod otvorenim nebom. Granični prelaz Maljevac je odblokiran, međutim, saobraćaj još nije u funkciji.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković podsjetila je da su migranti sinoć u par navrata pokušali preći u Hrvatsku, bilo je naguravanja, ali nije bilo fizičkih sukoba.

“Bilo je povrijeđenih. Najbitnije je da je riječ o lakšim tjelesnim povredama. Povrijeđena su tri migranta i tri policijska službenika Granične policije BiH”, istakla je Dujković.

Povrijeđeni pripadnici Granične policije, kako je kazala, vraćeni su u kordon.

“Tokom noći bila je mirna situacija na Međunarodnom graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac i na mostu. Jutros možemo primijetiti da je upola manji broj migranata koji su došli na ovo mjesto da pokušaju preći na hrvatsku stranu”, kazala je Dujković.

Saobraćaj je, naglasila je, do prelaza omogućen.