Merkel stigla u Washington na razgovor sa Obamom

Njemačka kancelarka Angela Merkel stigla je u Washington na razgovor s američkim predsjednikom Barackom Obamom, javlja BBC.

Osim što će razgovarati o ukrajinskoj krizi, razgovarat će i o drugim temama među kojima će biti borba protiv terorizma i trgovina.

Nakon što se ukrajinska kriza intenzivirala SAD kaže da će pomoći Evropu, ali posljednji razgovori razotkrili su podijele.

Njemačka kancelarka odbacila je mogućnost slanja oružja kako bi pomogla ukrajinskoj vojsci te se nada diplomatskom rješenju, a američki predsjednik je pod pritiskom da zauzme čvršći stav jer neki zvaničnici u Washingtonu i republikanci poput senatora Johna McCaina smatraju da je jača vojna podrška potrebna, javlja BBC.

Njezin posjet SAD-u odvija se dva dana prije summita u Minsku na kojem će se Merkel sastati s Francoisom Hollandeom, Petrom Porošenkom i Vladimirom Putinom.

Sastanak je, podsjetimo, dogovoren nakon što su njemačka kancelarka i francuski predsjednik svoj mirovni plan predstavili ruskom i ukrajinskom predsjedniku, prenosi Dnevnik.hr.

 

Trafika|Ba