MARTINEZ: Muhamed Bešić je rođen za veliku scenu

Menadžer Evertona Roberto Martinez izjavio je kako je Muhamed Bešić rođen da blista na velikoj sceni.

Martinez je rekao vatrenom veznjaku da ostane miran tokom njegovog debija na Merseyside derbiju protiv Liverpoola, a španski stručnjak je bio impresioniran kako je Bešić kontrolirao igru. Osim toga, Martinez je uvjeren kako će Bešić postati ključni igrač njegovog tima kada se u potpunosti prilagodi na englesku ligu.

“Ništa ga ne može omesti. Lako se zaboravlja kako je Mo (Bešić) tek ovog mjeseca napunio 22 godine, ali je on mentalno vrlo jak igrač sa puno vjere u sebe.

“Mo ima pravi mentalitet i vrlo je fokusiran. Sve upućuje na to kako može postati naš veliki igrač. Mislim da je protiv Liverpoola igrao vrlo kontrolirano i nije ga omela velika utakmica. Za njega vrijedi: što je veća utakmica, to će igrati bolje”, kaže Martinez.

Španac ističe kako se Bešić vrlo dobro uklopio u novu sredinu i već je postao popularan član svlačionice kluba sa Goodisona.

“Vrlo je strastveni igrač i dobar momak. Također, topao je iznutra, iako ne pokazuje emocije često. Igrači znaju da mu mogu vjerovati i oslanjaju se na njega”, zaključio je Martinez.

Bešić bi sutra mogao nastaviti sa dobrim partijama, kada Karamele budu igrale susret 2. kola Evropske lige protiv Krasnodara u Rusiji.

 

Trafika|Ba|Sport.ba