Male promjene za potpuno zadovoljstvo sobom

Male promjene čine da se u svojoj koži osjećamo prijatno. Ukoliko ove sitne promjene uvedete u svoju beauty rutinu, dovešćete svoj izgled do perfekcije i uživaćete u sebi!

1. Budite odmorne

“Beauty sleep” definitivno nije mit, jer san ima veliku ulogu kada je ljepota u pitanju. Pokušajte svake noći da odspavate barem 7 sati i pružite svom tijelu dovoljno vremena za oporavak od svakodnevnih stresnih situacija. Dok spavate, tijelo proizvodi kolagen koji sprječava prijevremeno starenje kože.

2. Pijte vodu

Hidratacija je jako važna za zdravlje, ali i za ljepotu. Dehidratacija izaziva smanjivanje ćelija, što rezultira suhom kožom, dok 2 litra vode dnevno vraćaju koži sjaj i zdrav izgled.

3. Nosite sa sobom vlažne maramice

Pobrinite se da u torbi uvijek imate jedan paketić vlažnih maramica, gdje god idete. Iznenadićete se u koliko situacija će vam biti spas! Vlažnim maramicama možete obrisati ruke, osvježiti se usred radnog dana, popraviti razmazanu šminku…

4. Popravite držanje

Pravilno držanje može u trenu transformisati vaš izgled. Žena koja ima dobro držanje, jednostavno zrači elegancijom i samopouzdanjem!

5. Brinite o svojoj kosi

Ovo posebno važi za one koji farbaju kosu. Osim što ćete pravilnom njegom produžiti trajanje boje, zdrava kosa odmah će vas proljepšati.

6. Mirišite dobro

Za ženama koje za sobom ostavljaju trag parfema, okreću se svi. Ne treba vam poseban razlog da svaki dan prije izlaska iz kuće nanesete malo parfema na ključna mjesta.

(Ljepotaizdravlje.ba)