Home

    Četvrtak, 26.04.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » MAGAZINOVIĆ: Nadam se da će predsjednica Hrvatske podržavati evropske integracije BiH i put ka NATO-u

Kolinda Grabar Kitarović predsjednica Hrvatske!

MAGAZINOVIĆ: Nadam se da će predsjednica Hrvatske podržavati evropske integracije BiH i put ka NATO-u

MAGAZINOVIĆ: Nadam se da će predsjednica Hrvatske podržavati evropske integracije BiH i put ka NATO-u

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH u državnom parlamentu Saša Magazinović izjavio je danas da nije nikakva tajna da se susjedne zemlje u svojoj političkoj svakodnevnici vrlo često bave unutrašnjo-političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini.

– Bili smo svjedoci da je i u ovoj kampanji pitanje unutrašnjeg uređenja BiH bilo jedno od nametnutih pitanja od  samih kandidata – naveo je Magazinović u izjavi Agenciji Fena, komentirajući predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj.

Dodao je da se nada da će novoizabrana predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović imati poštovanje prema susjednoj državi „na način da bezrezervno podržava evropske integracije Bosne i Hercegovine i put ka NATO-u, a da se pri tome ne miješa u unutrašnjo-politička pitanja u BiH“.

– Čak više, da ne zloupotrebljava unutrašnjo-političku situaciju u BiH zarad skupljanja političkih poena u Hrvatskoj kako za sebe samu tako i za stranku koja ju je kandidirala – kazao je Magazinović.

 

Trafika|Ba|Fena

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top