LULIĆ: Moramo paziti na sve igrače Velsa, ne samo na Balea

Nogometaš rimskog Lazia i reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić smatra da ekipa koja se sutra nađe na terenu protiv Velsa mora dati sve od sebe ako želi ostvariti pozitivan rezultat i zadržati šanse za plasman na evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

– Kiksali smo protiv Kipra i normalno je da sutra želimo napraviti dobar rezultat. Naravno da mislim na pobjedu, ali isto tako moramo znati da danas nema lakih protivnika i da ćemo sutra sigurno morati dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat – rekao je Lulić uoči današnjeg odlaska u Vels.

Lulić smatra da je potrebno obratiti pažnju na cijeli tim Velsa, a ne samo na njihovog najboljeg igrača Garetha Balea, ali da je najbitnije da se bh. igrači koncentišu na svoju igru i zadatke koji su pred njima.

– Bale je sigurno jedan od najboljih igrača današnjice, ali isto tako ne smijemo dopustiti ostatku njihovog tima da igraju kako žele. Ipak, mislim da je najbitnije da se koncentrišemo na svoju igru. Ako damo sve od sebe ne bi trebalo biti problema – rekao je Lulić.

Veznjak bh. tima Haris Medunjanin naglašava da BiH mora dobiti Vels ukoliko ne želi biti skoro u potpunosti otpisana u kvalifikacijama. Uvjeren je da BiH ima dovoljno kvalitetan tim za pobjedu, te da remi nije dovoljno dobra opcija.

– Mislim da moramo pobijediti, ali ako ne budemo igrali kao tim očekuje nas veoma težek zadatak. O Belgiji još ne razmišljamo. Nakon što smo izgubili od Kipra atmosfera u ekipi je ozbiljnija jer znamo da nemamo pravo na kiks – rekao je Medunjanin.

Prvi golman bh. selekcije Asmir Begović očekuje tešku utakmicu protiv Velšana koji su fizički snažni nogometaši i uvijek fanatično igraju za reprezentaciju.

– Igrači Velsa igraju snažan i čvrst nogomet u dobrim ligama. Oni ginu na terenu i sigurno će biti teško igrati protiv njih. Nadam se će naš kvalitet doći do izražaja i da ćemo ostvariti željeni rezultat – istaknuo je Begović.

Najveću opasnost po svoj gol vidi u nogometašu Real Madrida Garethu Baleu, ali upozorava da bi upravo Bale mogao otvoriti prostor drugim igračima Velsa koji su kvalitetni i mogu ugroziti gol reprezentacije BiH.

 

Trafika|Ba|Fena